Šefpavārs atklāj precīzu laiku, cik ilgi vistas gaļa jācep cepeškrāsnī, lai iegūtu sulīgu gaļu un kraukšķīgu garoziņu

Cik ilgi nepieciešams, lai cepeškrāsnī ceptu vistu, kas sver 1 kg vai vairāk? Izrādās, ka tikai precīza laika ievērošana var nodrošināt, ka vistas gaļa sanāk sulīga iekšpusē un ar kraukšķīgu garoziņu no ārpuses.

Cepta vista ir lieliski piemērota ģimenes vakariņām. Bet kā zināt, vai tā ir gatava? Visbiežāk to nosaka, sadurstot gaļā dakšiņu vai iesmu. Ja sula ir dzidra, vista ir gatava. Ja sula ir sarkana, vista ir jācep ilgāk.

Vislabāk vistu atkausēt

Cepšanai vislabāk der atdzesēta, nevis saldēta vista. Ja esat to sasaldējis, pirms ievietošanas cepeškrāsnī to atkausējiet. Saldēta vista nav ieteicama, jo tā var piedegt no ārpuses un neizcepties līdz galam.

Cik ilgi nepieciešams cept

Pirms cepšanas vistu rūpīgi nomazgājiet un pēc tam nosusiniet ar sausu drānu. Vistas, kas sver apmēram 1 kg, tiks cepta 200 grādos pēc Celsija 1 stundu un 10 minūtes.

VIDEO:

Desmit minūtes pirms gatavošanas laika beigām ieslēdziet cepeškrāsns grila funkciju, lai pārliecinātos, ka āda ir zeltaina un kraukšķīga. Ja jūsu cepeškrāsnij nav grila funkcijas, cepšanas laikā vairākas reizes aplaistiet vistu ar alu, lai iegūtu gardu, kraukšķīgu garoziņu.

Ja ceptās vistas svars pārsniedz 1 kg, cepiet to vēl 15 minūtes, bieži pārbaudot, lai pārliecinātos, ka tā ir gatava.

Varat arī cept vistu, pārklātu ar alumīnija foliju. Cepiet 1 kg vistu folijā apmēram stundu 190 grādu pēc Celsija temperatūrā. Visbeidzot, 10 minūtes pirms cepšanas laika beigām noņemiet foliju, lai izveidotu gardu, kraukšķīgu garoziņu.

Ja cepat tikai vistas stilbiņus, tie būs gatavi apmēram 30 minūtēs 200 grādu pēc Celsija temperatūrā. Neaizmirstiet tos apgriezt otrādi – cepiet tos 15 minūtes no katras puses.